Uncategorized

Peguam Negara baharu azam tunai amanah sebaik mungkin

Datuk Ahmad Terrirudin Mohd Salleh yang memulakan tugas secara rasmi sebagai Peguam Negara hari ini, berazam untuk menunaikan amanah dengan sebaik mungkin.

“Insya-Allah saya akan tunaikan amanah yang diberikan dengan sebaik mungkin,” katanya ringkas kepada media ketika mendaftar masuk sistem kehadiran secara dalam talian jam 8.15 pagi di lobi Jabatan Peguam Negara di Putrajaya, hari ini.

Beliau turut menjunjung kasih atas limpah perkenan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan berterima kasih kepada kerajaan atas pelantikannya.

Pelantikan Ahmad Terrirudin sebagai Peguam Negara yang baharu bagi menggantikan Tan Sri Idrus Harun yang tamat tempoh lantikan secara kontrak semalam setelah dilantik memegang jawatan itu bermula pada 6 Mac 2020 lalu.

Pelantikannya sekali gus menamatkan spekulasi dan mengembalikan semula kedudukan Peguam Negara dalam kalangan pegawai kanan Jabatan Peguam Negara itu sendiri.

Ahmad Terrirudin, 55, yang merupakan Ketua Pendaftar Mahkamah Persekutuan sebelum dilantik sebagai Peguam Cara Negara pada 25 Mac 2022.

Related Articles

Leave a Reply

Check Also
Close